31 dec

usch, är ganska slut nu efter att ha skrivit det där inlägget, jag trodde det skulle bli kort men jag lyckades få det lite längre än jag hade trott.
men jag är helt säker på att jag har glömt vikiga saker,

hoh, det är nyår idag:D

GOTT NYTT ÅR!

2008

för alla andra verkar 2008 ha vart det bästa året hittills, men inte för mig ;oo Men såklart finns det saker  som har hänt som verkligen inte kan bli bättre. Till exepelvis Oliver! <3 och mina underbara vänner
tänkte att jag skulle skriva lite om år 08, men bara lite eftersom jag är dålig på att skriva, sammafatta saker.

Året började ju med Jullov, och när vi kom tillbaka till skolan (då, marielundsskolan) så minns jag att jag, mathilda & gunnar (kanske någon annan) chillade i lillarummet, och jag sa ett par saker som blev dagens och tillochmed ÅRETS:o och året som nyss hade börjat, tyvärr så minns jag vad jag sa men det är inte viktigt

Sen var det en massa Hockey, asplöven <3 enligt mig hade dom det bästa spelarna, dom spelade så bra tillsammans. (asplöven 08/09 är bra dom med).. underbaraste matcherna var ju såklart örebro matcherna, Kuben var helt proppfullt och hela publiken var med o hejade! det var så underbart. det blev två underbara matcher mot örebro och Asplöven kom vidare till kvalserien, det var nu de gälde, skulle dom gå upp till allsvenskan eller skulle dom stanna kvar i Div1?, men olyckligtvis så spelar dom fortf kvar i Div1 :( 
Sista matchen spelade dom mot troja(?) är då inte helt säker.. man blev ju lite besviken när dom ändå hade tagit sig så långt, men asplöven.. dom var bäst!
Så tog hockey säsongen slut och guuu va med längtade tills nästa säsong..

det blev sommar, och jag skulle ut på mitt första läger, rokua lägrat räknas ju inte.
nåja, det var ett barnläger och det var verkligen kul.. ett minus var att man fick typ inte vila alls under hela morronen, dagen & kvällen, så man blev lite trött. det var jätteroligt.
Efter lägret åkte jag till stugan :( mindre roligt... Jag längtade OTROLIGT mycket för att komma hem.
Och man längtade ju extra mycket att komma hem för man skulle ju till Suomen Tivoli!

Sen blev det dags för Suomen Tivoli, Jag drog dit med Malin & Tuomas.. vi köpte ranneke och åkte jätte mycket. Vi missbrukade Spöktåget, hoh det var läskigt.
Efter några timmar så drog tuomas hem, jag o malin stannade kvar, vi åkte en massa karuseller och så åkte vi två gånger High Energy, med sebbe. jag började må illa =O jag som aldrig brukar börja må illa, det var inte kul. Vi fick med oss ballonger o shit med oss hem. men vi stannade på ica och min kära Suomen tivoli ballong åkte upp i taket, PINSAMT, jaa det var det :D
och snart skulle det bli dags o åka till Helsingfors och Tallin

Jag hoppade på tåget i kemi som skulle ta mig till Helsingfors, mormor hade redan hoppat på i Rovaniemi. Det gick knappt o sova, jag vaknade till nästan hela tiden, sov max i en timme i sträck, och jag vaknade till lite fr Tammerfors och jag könde igen stället så såg man Särkäniemi glida förbi, ååh. Tammerfors är så härligt.
 När vi var i Helsingfors kom min Moster, Hennes man Timo och Timos Mamma och vad kan man säga att Otto är? :) ja, dom kom o hämtade mig o mormor.
Vi åkte med båt från Helgsingfors till Tallin det var underbart där. RIKTIGT GOD mat var det där, men affärerna var jobbiga o gå i eftersom säljarna nästan tvingade en o köpa saker. Nåja, sen på natten i tallin, satt jag på hotellets fönsterbräda och kollade ut.. så härligt. man såg en massa folk gå där långt nere. Nästa dag skulle vi åka hem.. eller till helsingfors menar jag. vi var till stan och va gjorde vi mer? jag o mormor tog oss in hotell, och än en gång så satt jag vid fönsterbrädan och kollade ut, det var coolt ute.
Nästa dag så åkte vi till Zooet (minns inte va det heter) och där såg man en massa djur, hade velat se björnar men det var så otroligt varmt ute så dom var inne i deras grotta efter det drog vi iväg till Linnanmäki, vi hittade dit, men vi hittade inte vägen IN dit hahaha. men till slut så hittade vi och åkte en massa karuseller. Och Jag och mormor missade tåget till rovaniemi, men det gjorde inget. det åkte en till, så vi tog den och jag sov nästan hela vägen från helsingfors till rovaniemi, vaknade i Oulu och sen lite före rovaniemi.

När jag kom till mormor så var jag där i drygt en vecka, jag blev sur och less. Min moster o hennes man kom dit, och tillsammans med dom åkte vi till min stuga, var där över natten och åkte till mormor igen, och nu minns jag inte länge om vi sov över hos mormor eller om vi åkte hem till min moster direkt..
När vi kom till Keminmaa, vart min moster bor så åkte vi till Timos föräldrar, och nästan direkt så åkte jag och min kusin till kemi, för att gå på suomen tivoli, träffade Sabri där. Åkte karuseller och drog hem, hemma hos min moster så chillade vi där och någång på kvällen gick vi till min kusin HIHI. det var kul

Sen blev det dags för luleåkalaset, det var riktigt roligt, men lite misslyckat
vi tog Nio bussen och var där vi tolv tiden, vi chillade och gick runt. Jag och Tomppe var tvungen o snåla för att ha råd o åka hem, (vi hade ju tänkt ta nattbussen som kostade 270k=O).. Så vi tänkte äta på chatanoga men jag o tomppe var så snåla att vi bestämde oss för att gå dit, det tog ett tag, för det låg ju inte precis i stan.
När vi väl var inne på själva området så lyssna vi till band och sånt Bla, Etype, E.M.D,osv
träffade folk och åkte karuseller. och Bussen skulle gå vid 2 men eftersom malin hade hört att det går en fem buss så sket vi i två bussen.
Och när vi väntade på att kl skulle bli 5 så att vi skulle få åka hem, gick vi runt i stan. sen så undrade jag om det verkligen gick en 5 buss så bestämde vi oss för att gå till busstation o kolla, men nej det gjorde det inte. Nästa buss skulle först gå kl halv nio :o man fick fan lust o börja gråta.
Nåja, vi träffade på någon och han var social med oss, om han inte hade kommit så hade jag nog tagit livet av mig.
Vi dansade med honom. och sånt.
När han skulle nånstans så träffade vi på två nya, eller tre men den tredje var lite konstig sååå.
Dom var sociala med oss en stund innan dom skulle åka hem.
Och när äntligen vi kom hem så det första man gjorde var självklart o duscha, så sliten som man var.
Sen blev det dags för kalas så man han ju inte sova.
Nora hade nämligen fyllt 16 år :) vi fikade, kollade på film(?) och jag somnade till lite:( va pinsamt. 

Sen blev det dags gör 10 dagar på seskarö, skulle jobba på läger. Första lägret gick kanonbra.
men andra gick inte så bra.. eller det gick bra men man blev lite less på dom. dom var så jävla jobbiga. hoh. hoppas jag aldrig mer behöver uppleva nå sånt igen.
Men det var ändå riktigt roligt och man fick ju betalt! :)

Den 14 Augusti så var jag och erica på kuben, kanske tillochmed malin.. nåja, Alaget var där (asplöven) snacka om vi blev glada, o SPECIELLT jag :D
härligt!


Och den 18 augusti började Skolan igen, det var roligt.. men inte när man fick veta att man skulle ha prov, usch. det är nästan det värsta jag vet... nåja, det med skolan är inte intressant.

Sen så blev det dags för hockey igen, UNDERBART! men det tråkiga var att så många had lämnat asplöven, men vi fick nya spelare..
Men JAG tycker att Asplöven 07/08 var bättre förra året, men det är var jag tycker!
Nu har asplöven tagit sig till Alletten, sen får vi se!
 

Den 5 oktober blev jag Faster till en supersöt liten pojke, som Döptes till Oliver Heikki Johannes Petäjäniemi den 15(?) november. Jag blev gudmor och det blev riikkas systers dotter (tror jag det är) också, och olivers gudfar blev min brors kompis Veli-Pekka. Dopet gick bra, förutom att prästen nästan missade, för hon var ute och red och hade för sig att dopet skulle va dagen efter. Mormor hon blev ju inte glad, hon skulle ju missa dopet, för hennes buss gick ganska så snart då.

den 24 Nov, så var det första dan på APUn, jag hade tillsammans med mathilda på Ica, Special avdelningen.
första dan sög, vi hade typ inget o gö och jag var helt död i benen :( resten av dagarna gick fint..
hade inte velat sluta där, för det var så jävla roligt. jag älskade det.
Personalen på Special, dom var trevliga, glada, snälla & hur bra som helst. Tänk om man hade fått någon såndär riktigt elak? usch så hemskt. 
Vi hade lite långa dagar, 09-17.. men det gick fint.


Och den 19 dec så var det sista dagen, gud va tråkigt. vi skulle ha fått sluta halv tre, men vi ville inte så vi stannade kvar till 17.

Sen blev det dags för Jullovet, och Julafton. 
Jag fick aldrig någon såndär julfeeling, men jag är ändå rätt så nöjd. 

Den 26 kom min Bror och hans familj o hälsade på oss, riktigt trevligt. och den 27 var en riktigt snygg dag xD 
...---...---...---...---... ;------)
det skulle vara en klassträff för våran gamla klass, eller det gälde bara för mig, malin, erica, nora, emilia, gunnar, tuomas & kg.. Alla kom förutom Kg... till och med gunnar kom :o 
det var riktigt roligt, och jag måste säga att jag älskar emilia och deras hus!

Och idag är det nyårs afton och jag väntar så förbannat mycket till kvällen, har en sån lust o se rakter och jag längtar så jätte mycket till 2009!

och jag vet att jag har glömt något viktigt.

Hoppas 2009 blir mycket bättre än 08!


tack för mig!
 


du är min dröm!

imon är det nyår och jag har fortf inte bestämt mig;/ får se hur det blir.
det är svårt o bestämma, för jag vill stanna i happis lika mycket som jag vill till min moster

idag har jag fått sova ut, riktigt skönt! jag somnade före tio på kvällen och vaknade vid 12 på morronen.
jag sov rätt så länge. såhär länge har jag inte sovit på ett tag.
har inga planer till idag, men ska kanske va med mathilda, eftersom hon frågade mig så ja. :)

;*
hejdå!

tJoo

vaknat vid elva idag, fixade mig snabbt och åkte iväg till shoppingcentret med malin o nora, där traskade vi runt på gina o andra. jag köpte inget. visste inte hur mycket pengar jag hade på kortet såå :(
från torne så gick vi till ikano, o därifrån till kuben.. fast det var meningen att jag o tomppe skulle till ica men han var så seg så v gick in till kuben.
kollade lite på hockey, det var lite små tråkigt, för det var dom där små.. så vi gick till ica
därifrån köpte jag två filmer, armageddon bland annat, den är så bra. sen köpte jag även chips o glas cola! ska nämligen se på film idag..

snart kommer mamma o pappa hem från stugan :) jag har saknat dom.
och min totte!



nu har jag så förbaskat ont i huvvet, så ska gå o lägga min en stund.
hejdå :)

Dirty Dancing!

jag älskar den filmen, ska nog se den strax! den är så bäst!

idag har jag inte gjort nå, suttit hemma =( tänkte dra förbi ica, men ingen kunde komma med mig =(
så har suttit hemma o kollat på filmer och sovit.
kollade lite an sagan om ringen idag, men jag somnade.. jag som hade tänkt se dom filmerna men det är lugnt. tyckte inte om den så. vet inte dom två andra hur dom är men jag är iaf inte intresserad.
och jag tror faktiskt att jag har feber ;o måste kolla det snart. ;s

nåja, jag hoppas att jag får sova imon. idag blev jag väckt av mamma, halv 1 på dan. hon ville säga hejdå. och jag hade somnat halv sex på morgonen:oooo
dom har stuckit till stugan idag :( jag har ingen o prata med här hemma! LOL. haha. dom tog med sig totte också :'(

snart är det nyår och jag börjar få beslutsångest, jag vet inte om jag vill fa till moster eller om jag vill stanna hemma..
men om jag stannar hemma så kommer jag inte ha nåt o gö, så jag vill nog inte. men jag vill ändå.
ååh, det här är så jobbigt!!

och imon ska jag väl äntligen ut, ska med malin till torne, köpcentret.. igen.
matti skulle kanske också med.
nu vet jag iaf att jag måste äta och dricka före!

godnatt!

<3

Sofia

Kvinnonamnet Sofie, Sofia, Sophia är av grekiskt ursprung och kommer från ordet sopheía som betyder 'vishet' eller 'Den kloka'.

Namnet var mycket populärt i slutet av 1800-talet och början på 1900-talet. Även under 1990-talet hade namnet något av en modevåg igen. Som bäst låg det 1996 på 13:e plats i listorna. Den 31 december 2005 fanns det totalt 86 318 personer i Sverige med namnet Sofia/Sophia varav 27 152 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 1621 flickor namnet, varav 442 fick det som tilltalsnamn.

Namnet Sofia/Sophia blev år 2001 framröstat som Sveriges vackraste flicknamn av Aftonbladets läsare.

Namnsdag: 15 maj.



xOrbazZ

idag så har det fan varit en bra dag.
på morrongen drog jag o malin till köpcentret, började må illa som fan, blev yr ;o men hade inte ätit eller druckit något så det kan ha berot på de. hittade iaf en tröja, vantar & ringar:) 6st. en har jag redan tappat hos emilia o en tappade jag i limmpans bil men vi hittade den :)
nåja, låg o sov en stund efter att vi hade vart till centret, och mådde inte så mycket bättre. kunde knappt stå på mina ben.
och så kom Olivers gudfar o hälsa på. :)
vid fem så drog jag, tumppe och malin till emilia, där skulle vi ha typ en "klassträff".
vi snackade och åt. sen spelade vi wii. sen kom även gurran dit.
sen så drog vi ut på stan, till max. åt och drog hem :)


Malin - Ingen har sagt att jag är bäst
Tuomas - vars?

det lät så kul!


en stor besvikelse.

idag har brorsan o hans familj kommit :) roligt!
inatt somnade jag vid 4, mamma väckte mig vid fem för att ge nån jävla hosttablett, tydligen har jag hostat mycket i natt. jag hade svårt o somna om men lyckades till slut och så väckte mamma mig vid 9, vi sku o handla lite mat.
köpte två filmer :) sen senare så drog jag, riikka & mamma till shopping centret och där köpte jag underkläder, tshirt, sjal & en tröja :)
och moster o hennes man har vart o hälsat på oss idag, huset har vart fullt av folk.
och min bror har gett mig en jättegullig julklapp, en ram med en bild på oliver :) gud så söt. sen så fick jag två prydnader :)

nåja, nu ska jag se film.
heeejdå!


rubrik

jag borde sova, eftersom jag ska upp vid 9-10 tiden, ska handla. för brorsan och hans familj kommer imon.
men jag är hur pigg som helst, har sovit ganska mycket på dan.
och jag borde verkligen köpa nya filmer. har en sån lust o se film, funderar på att se simpsons the movie, men jag vet inte om jag har lust o se den. och för en stund sen kollade jag björn, och jag hade verkligen roligt..
jag ringde till malin efter det. det var trevligt. vi pratade om tatueringar.. och jag vill tatuera handlederna. och jag har besämt mig vad det ska va för något på vänster handled ska jag ha tre stjärnor och på högra ska jag ha en tribal :)
men vi får ju se. jag kan ju lika gärna ändra mig.

nåja, nu ska jag slå på en film
godnatt!


maaaaat

det går ju nästan inte o va sur på dig!.. haha lol


så var julen förbi, det kändes inte som om det var jul nångång ;( men iaf, fått klappar och mat. så jag är nöjd!
och maten, den var riktigt god.. faktiskt. brukar inte va så förtjust i julmat men ooh så gott det var. speciellt köttbullarna och nå grejs!
träffade malin tidigare idag, det var roligt. när jag kom hem kollade jag kalles jul, men missade några minuter eftersom jag somnade.. (var trött, mamma väckte mig halv 11? och jag somnade vid halv fem..)
vid fem-halv sex åkte vi till min moster<3.. det var mysigt där. jag öppnade mina julklappar som jag fått av mormor<3 och så skrapade jag två lotter.. men jag vann inget :( men däremot gjorde mamma de.. men bara 3,50 euro. och tidigare skrapade jag en triss lott och hoppades på en miljon, men inte :( blev lite lessen i örat! joo. örat!
och jag tycker synd om mormor, eftersom hon är alone på julafton, hon orkade inte komma hit :(:( imon måste jag ringa till henne! sen ska vi väl hälsa på henne nångång i början på januari

nu på kvällen har jag umgåts med mamma och pappa, sen kollat ett par filmer. bl a armageddon.. det var ruski sorgligt när pappan dog :(

och snart är det januari, längtar! då ska jag ta gymkort. och tänk, ett nytt år igen :) hoppas 2009 blir ett bra år!

några nyårs löften

• Börja gå på gym
• Äta mindre godis
• börja dricka vatten

o vissa är bara för söta! puss på er ;*

nu orkar jag inte skriva mer
ha det bra
pusshej:)


julafton!

GOD JUL!

sweetie'

tänk att det är julafton om några timmar ;o det känns verkligen inte som de.

nåmen, kollade klart oliver twist nyss, det var jätte bra! och snart ska jag ta o hoppa in i duschen, fryser som bara den.
och idag har jag färgar håret, blev inte nöjd.. (som vanligt) men det blev så gult =(
sen har jag även köpt julklappar till mamma o pappa :)

ja, nu ska jag dra. hejdå!


                                                           

tJOO

snart ska jag väl till affären med malin, jag ska nog köpa hårfärg om jag har fått min lön.
och jag haft värsta sjuka drömmen.
 imon är det julafton, och det känns verkligen inte som de.

bye.


Ulli&Kulli

snart ska jag gå o lägga mig i sängen o slå på en film, the hot chick blir det. den har jag sett typ en miljard gånger. men det är så himla bra!
och nyss pratade jag även med malin i telefon.
roligt, och vi har bestämt oss för att träffas på julafton.. hahaha, det blir den första julaftonen som jag träffas henne kom jag på, sådär väldigt intressant.. och det är länge sen jag var hemma på julaftonen.. typ 2-3 år sen sist.
okej, det är inte så länge.
och btw imon är det 24, alltså julafton! :) fast det känns inte som de;oo

nu ska jag se film, hejdå!


ååh, heting!


åh, vad jag saknar 07

vintern var så fin!






tidsfördriv

Om dig!

1: Vad har du på dig just nu?
pyjamas
2: Vilken hårfärg vill du ha? ljust, inte gult,grönt eller grått
3: Kan du vicka på lillfingret? beror på hur du menar
4: Har du någonsin hittat en 20-sedel på marken? haha Jooa
5: Kan du vissla? jovisst kan jag de
6: Gillar du viskleken? ao, den är gullig
7: Tycker du att simple plan är bättre än good charlotte?  nä'
8: Vad händer imorgon för dig? julafton
9: Vad åt du senast? kina mat
10: Vad var din favoritfilm som liten? mumin <3
11: Brukar du leka med dina småsyskon om du har några? har inga :(
12: Har du något i håret just nu? nääe
13: Älskar du någon form av dryck? mjölk
14: Har du skrattat ihjäl dig av en viss person? jodå

Om ditt boende!
1: Vart bor du nu? Haparanda
2: Ska du flytta? jag hoppas de
3: Vilken färg har din nuvarande bostad? öööö... typ rött kanske?
4: När du flyttar hemifrån, vart vill du flytta då? bort från happis iaf
5: Vill du bo själv då? nej :) eller ja.
6: Kan du tänka dig att bo i en trädkoja? haha neej:D
7: Vilket nummer bor du på just nu? 3
8: Vill du flytta? jojojo
9: Kan du tänka dig att bo tillsammans med en internetvän? men nej
10: Har du bott på ett ställe en mil från din nuvarande bostad? nå det är mer än en mil

Sant/falskt!
1: Du röker?
falskt
2: Du är en pojke? falskt
3: Du är en flicka? sant
4: Du hatar lingon? vet inte riktigt hur jag ska svara på det här
5: Du har ont någonstans nu? sant
6: Du har opererat bort en kroppsdel? om halsmandlarna räknas så sant
7: Du super dig full varje helg? falskt
8: Du har drömt om en mystiskt man? sant
9: Du gråter om du ska ta en spruta? falskt
10: Du har ormfobi? sant
11: Du hatar hattar? falskt
12: Du har kallat någon för fanskap? sant
13: Du är hyfsat duktig på tennis? falskt
14: Du tuggar på någonting just nu? falskt

Om ditt ursprung!
1: Är du helsvensk?
nej
2: Om du inte är det, vilka andra länder är du från eller har släkt i? finland, sen vet jag inge mer
3: Har du varit i något av dom andra länderna du har ursprung från? joodå, en massa gånger
4: Vill du åka till nått av dom länderna isf? jo
5: Gillar du sverige? jodå
6: Tycker du att det svenska språket är fint? nåjo
7: Är du färgad som en svensk? nå inte vet jag
8: Tycker du om länderna du har ursprung från? jo
9: Vill du bo i ett annat land än i Sverige? i finland, men inte längre än torne xD

Dagens!
Klädsel?
först jeans sen pyjamas
Frisyr? nyklippt
Låt? kommer inte på va låten heter
Tv? björn gustafsson - ett livsverk
Sjuk?
Tråkigaste? vakna 7 på morronen
Roligaste? glömma matti vid vägen

Senaste personen som.......
....sov i din säng?
sofia
....såg dig gråta? mamma nog
....fick dig att gråta? jag minns inte
....fick dig att börja skratta? mathilda o fredrik säkert
....du gick på bio med? typ med malin
....som ringde dig? pappa :@


:)

i miss your eyes, i miss your smile... I MISS YOUR VOICE



rötvin, watten & läskendrycker!

idag har jag vart med tuomas och matti på köpcentret,  vi kikade förbi citymarket och fikade på arnolds, mums! sen så skulle vi med tuomas mamma till tamppis och därifrån drog vi till tasty, men vi fick inte äta kinamat för att det skulle stängas på en halvtimme :o sen så åt vi på något annat ställe, vet ej va de hette men gott var det :)
fast dom hade inte så bra svenska på de stället, som ni ser rubriken :)
inte så bra finska heller yss bebsi! HAHAH, sen när vi skulle hem så höll vi på att glömma mathilda vid vägen eftersom hon inte fick upp dörren och pappa började köra iväg xD han trodde ju att mathilda var i bilen
nåja, sen hjälpte jag o matti tuomas med reklamen och så sparkade tuomas ut oss. så vi gick till matti.. spelade kort oså :) sen kom fredrik och så drog vi till max, sen gled vi runt i stan.


och nu är jag hemma, ska nog titta på björn eller the hot chick <3 dom är så bra!







godmorgon!

klockan är bara kvart i nio, och det är jullov. :( men jag har faktiskt klippt mig idag. jag vill sova, men kan nog inte somna om =(
nåja, dagens planer? ska väl till shopping centret med matti & tuomas, sen hörde jag att även meiju kanske sku med.
och så blir det ica, tuomas ska hämta ut paket

Igår så var jag o handlade med mamma & pappa, först på ica. därifrån fick jag med mig en julklapp till mig själv, mamma o pappa köpte björn dvdn. åå den är så bra ! <3 sen drog vi till torneå o sen hem.
vid fyra tiden drog jag och mathilda till djurmagazinet, köpte en julklapp till totte, sen vidare till ica, vi köpte lite gott :)
när vi kom hem till marielund, så bestämde vi oss för att gå ut med hundarna, usch. det var svinkallt ute.
sen gick vi in till matti och värmde oss. efter en liten stund drog jag hem :)
hörde att björn skulle va med i parlamentet, så var tvungen o se de. han var ju tokig:D lekte stefan holm och hoppade över bordet;oo efter det så kollade jag heartbreak hotel och björn dvdn..



booring!

usch så tråkigt jag har, funderar på att spela yatzy eller nå.
imon ska jag till shopping centret, hoppas jag. får se om någon vill följa med mig. ska kolla julklappar till mamma, pappa & totte. får se om jag har fått mitt BB, men på måndag borde jag iaf få den. osen på tisdag ska jag få min lön
skönt med lite pengar!
o imon ska jag förbi ica, ska köpa björn filmen. han är så sweet!

oså måste jag säga att, kevin är snygg!


lol

kom just hem från kuben, var o kollade tredje perioden Asplöven j20 - Rosvik .. rosvik vann, med hur mycket minns jag inte längre. 
innan jag drog till kuben så kollade jag swe-fi men jag somnade så jag vet inte hur det gick. 
och snart blir det bastu, jag fryser som fan.
och jag tippar på att det här lovet kommer bli tråkigt! 
 

hot n cold

idag har jag varit förbi elgiggen, fick med mig lite julklappar.. som pappa köpte till mig!
sen har jag bara chillat här hemma. och ska kanske ut en liten sväng snart. sen ska jag se hockey!
swe-fi

igår så vart jag med tuomas o malin. det kändes som om det va ett år sen sist.
jag och malin gick till ica för att kolla om jag hade fått mitt BB men nej. sen kom även matti dit. pratade med henne oså. sen så skulle vi möta tuomas vid OK.
vi gick in på OK, och så bestämde vi oss för att dra till max o käka, men vi åt på frasses istället. dit kommer Jari sillanpää, haha.. vi fotade honom. största fansen! ever.
nåja, efter stund skulle vi till någon. Ett gulligt par kinerser var o hälsade på haparanda och letade efter vandrarhemmet.. och vi som är så snälla visade vägen dit.. och dom ska väl till tomten nångång, vet inte när. men dom skulle hälsa iaf xD
senare, så gick jag, tuomas, malin, meiju & petra till max, vi tänkte chilla. men så kom det ett gäng idioter dit. typ förstörde ens kväll. omogna... det var dom. vet inte om jag vet nån som är mer omogen än den där röda fjanten!


och nu har blogg damp så ska ta o sluta skriva här nu!
Hejdoo!


tidsfördriv

Bilddagboken & Lunarstorm - Bilddagboken, less på lunar
Katt & hund - Hund!!
Chips & nötter - Chips!
Skinka & korv - skinka typ:)
Rött & grönt - grönt!!
Mobil & mp3 - men helt klart mobilen!
Berg&dalbana & fritt fall -  svårt :)
Äpple & plommon - äpple
Hårspray & hårgele - inget av de
Hallon & jordgubbar - Jordgubbar:)
Höst & vinter - vintern, hösten är så äcklig
Dvd & vhs - Dvd
Sjö & hav - havet
Ica & konsum - ICA! :)
Ödla & orm - orm
Sol & måne - sol
Skateboard & inlines - Inlines.
Snowboard & skidor - vet inte

Ja/nej frågor:
Cyklat utan händerna: ja
Gråtit en hel natt: ja
Druckit så du spytt: ja
Åkt vattenskidor: nej
Gjort en bakåtkullerbytta: ja
Köpt lösgodis för över 50 kr: säkert nångång, är inte helt säker.
Haft träningsvärk: ja
Velat vara ett djur: ja
Tänkt dig en kompis i rosa kanin dräkt: haha, typ inte
Hatat choklad: jo

Hur:
Svarar du i telefonen: hallåå
Mobil: hallå
Hemma: hallå
Hur sätter du på dig strumpan: men dum fråga
Tycker du om gul bil leken: nej
Hur mycket pengar har du i plånboken just nu: 20 något
Hur mycket är klockan: 19:32
Hur många kontakter har du på msn: 40
Hur spenderar du en regnig dag bäst: sitter inomhus

Vad?
Vad tänker du på just nu:  dedu
Vad tycker du om sushi: äckligt
Vad åt du sist: ben&jerrys
Vad drack du sist: glascola
Vad gjorde du för 5½ timmar sedan: jag jobbade på ica :)
Vad är din originalfärg på håret: typ ljust
Vad behöver du just nu: en massa

Varför?

Heter du det du heter: fråga mina föräldrar
Valde du att ha på dig de kläder...- för det är mina "ica" kläder.
Varför sitter du vid datorn: för jag har inget annat o gö:p
Svarar du på detta test: fick lust
Är apelsinen orange: men öö.

jullov

skönt! men tråkigt.
ja, idag var det ju sista dan på ica, det har varit skit roligt. superbra! nåja, vi fick med oss lite presenter. en film och så fick vi ett paket. sen fick jag även hem en Ben&jerrys och glas cola!
jag valde filmen Hot chick och mathilda babe xD kollade just klart hot chick. den är ruski bra!
och snart ska jag ut med malin, så ska fixa ett par saker nu :)

pusstja!


2008

året är inte slut ännu, men snart!

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

- jodå.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
- jag kommer inte ihåg dom (a)

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? 
- brorsan och riikka om dom räknas

4. Dog någon som stod dig nära?

- farmor, men hon stog mig inte så nära.

5. Vilka länder besökte du?

- estland, finland & sverige såklart ;)

6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
- ica ;) nejmen.. jo det finns ju en del.


7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? 
- det finns ett par datum


8. Vad var din största framgång 2008?
- att jag klarade APUn xD nejmen. jag vet inte riktigt


9. Största misstaget?
- vet faktiskt inte.


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
- har inte vart så värst sjuk och inte så värst skadad heller

11. Bästa köpet? 
- jag vet inte :)


12. Vad spenderade du mest pengar på? 
- mat


13. Gjorde någonting dig riktigt glad? 
- jajaja!


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
- nå jag kommer inte på någon nu.. men såklart finns det någon.


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
- vet inte, kanske ledsnare?


16. Vad önskar du att du gjort mer?
- kämpat


17. Vad önskar du att du gjort mindre? 
- en hel massa


18. Hur tillbringade du julen?
- julen är inte här ännu :D


19. Blev du kär i år? 
- nej det blev jag inte


20. Hur många one night stands? 
- inga xd


21. Favoritprogram på TV?
- vänner, DH!


22. Hatar du någon/något nu som du inte hatade i början av året?
- nej, det tror jag inte

23. Bästa boken du läste i år? 
- har typ inte läst någon bok


24. Största musikaliska upptäckten?
- jaadu


25. Något du önskade dig och fick?
- nå jag vet inte


26. Något du önskade dig men inte fick?
- en massa


27. Årets bästa film?
- kommer inte på någon :D


28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
- var på leilani


29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
- men ja


 30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
- mjukis


31. Vad fick dig att må bra? 
- en massa


32. Vilken kändis var du mest sugen på?
-  kevin ;)


33. Vem saknade du?
-  många


34. De bästa nya människorna du träffade?
- nå jag vet inte, typ 'nya' vänner och kollegor ;)


måste.

30 saker killar måste veta om tjejer:

1. Vad du än gör, dyk inte bara upp hemma hos henne. Hon går runt i bara underkläder precis som dig..

2. var aldrig otrogen. Det kanske verkar som att "ingen nånsin får reda på det" men tjejer berättar allt för varandra om allt. Hon kommer få reda på det till slut och då ligger du risigt till!

3. Var försiktig med varenda manliga släkting till henne. Vilken som helst av dem skulle kunna spöa ner dig på ett ögonblick och många skulle inte ens vänta på det ögonblicket.

4. Missa aldrig ett tillfälle att berätta för henne hur vacker hon är.

5. Säg aldrig nej när hon vill pussa dig framför dina kompisar. Om dom skrattar är det för att dom är avundsjuka.

6. Om hon slår dig hårt, så förtjänar du det.

7. Var inte rädd att röra henne om du vill det. Om hon är tillsammans med dig så är det för att hon vill vara med dig.

8. -Om du inte har sex med henne, säg inte till dina kompisar att du har det.
- Om du har sex med henne, säg inte till dina kompisar att du har det.


9. Du kan vara lite snuskig med henne privat, det är sant.. de flesta av tjejerna tar faktiskt inte illa upp.

10. Alla tjejer äter inte som flugor, många av dom äter som lejon.

11. De flesta av tjejerna bryr sig inte om dom betalar hälften, men dom pratar om det med sina kompisar (igen). Tänk på att om du låter din tjej betala hälften hela tiden, kommer alla att få reda på det och dina kompisar kommer att veta att du är snål.
-Behöver du verkligen dina pengar så mycket? Var en man, betala åt henne.

12. Alla tjejer ska slutligen få tre saker av sin pojkvän:
-Ett gosedjur
-En av dina tröjor
-En väldigt tjusig ring(Även om det inte är ett så seriöst förhållande)

13. Se alltid till så att hon kommer hem säkert så ofta som du kan. Om du släpper av henne någonstans, följ med henne ända till dörren. Om du inte släpper av henne, ring henne och se till så att hon har kommit hem säkert.

14. Om en kille får henne att känna sig obehaglig, är det din plikt att slå ner honom.

15. Om du står med henne och pratar med någon av dina tjejkompisar, tryck henne närmare mot dig så hon känner att det är hon som är i centrum.

16. Aldrig ALDRIG slå henne, även om det är på skämt. Även om hon "slår dig" på ett skämtande sätt och säger "Du är så dum" eller något, gör aldrig några gester tillbaka.

17. Följ med på en tjejfilm lite då och då. Hon bryr sig inte om ifall du tycker om den eller inte, det betyder bara mycket att du följde med.

18. Om du inte kommer överens med hennes djur, föräldrar, eller vänner
- Var en Drömprins mot hennes vänner, Mr. Artig till hennes föräldrar och var noga med att vara snäll mot djuren även om dom är dumma mot dig.

19. Flirta aldrig med deras morsor.. det är bara knäppt.

20. Bli inte helt tokig när hon PMSar. Det är inte äckligt och det får henne att känna sig jättelessen, så var förstående.

21. Om du inte tycker om sättet hon kör på - Kör själv

22. Om ni har blivit ett officiellt par och du ska presentera henne för dina kompisar, så är det JÄVLIGT bäst för dig att du presenterar henne som din flickvän.

23. Stressa inte upp dig över var ni ska gå om ni ska på en dejt. Hon vill egentligen bara vara med dig.

24. Om hon säger att hon har ont någonstans, massera försiktigt utan att hon säger till dig.

25. Tjejer är ömtåliga. Även om ni skojbråkar/brottas var väldigt försiktig.

26. Memorera hennes fördelsedag för guds skull! Glömmer du den
- Ditt liv kommer bli förstört.

27. Duscha inte hel i Cologne men lukta gott. Spray-Delay-Walk away funkar bäst.

28. Ge henne inte något dumt i julklapp, födelsedagspresent eller på alla hjärtans dag. Det måste inte vara dyrt, men måste vara betydelsefullt. Smycken är alltid uppskattade, men inte det viktigaste för alla.

29. Om du inte älskar henne, så var inte tillsammans med henne, vänta inte med det och låt inte henne upptäcka det. Det kommer bara göra mer ont om du drar ut på det.

30. När ni har varit tillsammans ett tag, tänk på att hon verkligen litar på dig. När du har en flickvän som verkligen litar på dig, har du ett mycket större ansvar, privilegium och mer kontroll än du tror, de flesta killar skulle mörda för att få sån kontroll och det kan förstöras på en nanosekund .

nu går vi.. lungt och stilla!

tycker om den här texten.

När en tjej...

Är tyst, så rullar det med miljoner tankar i hennes huvud
Bråkar med dig, tänker hon väldigt djupt
Tittar på dig med ögonen fulla av frågor, så undrar hon
hur länge du kommer vara vid hennes sida
Svarar jag mår bra efter några sekunder, mår hon
inte alls bra
Tittar sorgset på dig, undrar hon varför du ljuger
Lägger sitt huvud på din axel, så önskar hon att du är hennes förevigt
Försöker få kontakt med dig varje dag, då söker hon din uppmärksamhet
Smsar ofta, vill hon att du svarar åtminstone en gång
Säger jag älskar dig, menar hon det
Säger att hon inte kan leva utan dig, då har hon tänkt klart att du är hennes framtid
Säger att hon saknar dig, så kan ingen i hela världen sakna dig mer än vad hon gör.

inlåsta

ica har jag vart på ica, och det hände en rolig grej. jag och mathilda blev inlåsta i trädgårdslagret, haha. fan, vi visste inte hur vi skulle komma ut. vi bankade och bankade, ringde till alexandra som kanske visste nr till ica, men det gjorde hon inte. så hon ringde till hennes pappa, så fick vi numret, men ingen av oss ides ringa.. fan. men tillslut ides jag ringa och anki kom o släppte ut oss. vi var inlåste i typ en kvart, inte så länge men ja.
sen kom pedro o mobbade oss. sen hörde även kristina det. haha, och hon sa att vi inte var dom enda. även pedro hade blivit inlåst där, hahah! sen så mobbade vi honom.
resten av ica dagen gick fint. det var kul. och imon är det sista dagen :( fan så tråkigt...
och vi träffade även erica och ewa på ica. skitkul! :)

nu blir det tv, pusshej!

luftbubblor

nöffnöff JAG ÄR EN GRRRRIS nöffnöff
AMOO jag är en KOOO


ja, idag på lagret hittade jag, mathilda o pedro roliga leksaker som pratade. men först ville dom inte börja prata.
vi har även ätit julbord på ica, det var gott. och kaffet var jättegott måste jag säga.
och nu är det endast 2 dagar kvar på ica, tråkigttråkigt.
nåja, efter ica så drog vi hem. och här hemma har jag bara chillat.
och på fredag kan jag inte åka till min mormor eftersom min moster o dom ska iväg så tidigt och jag vill inte ha ledigt från ica ;( det är ju ändå dom sista dagarna.
och för er som ville veta har jag även ringt till malin idag, fast det blev inte så mycket pratande.

nåja, nu ska jag se på tv tror jag.
ha det bra
pusshej.

det här blev mitt 100 inlägg.

december

DECEMBER:


rökt - nej
snusat - jo
varit glad - men ja
varit ledsen - jo det också
gråtit - jag tror inte de.. eller?  
skrattat - men klart
saknat någon - jaadå
träffat någon du saknat - njaa
mist en vän - nej
fått nya vänner - kollegorxD nejmen.
varit sjuk - typ jo
varit på sjukhus - nej
opererat dig - nejdå
fått mediciner - nej
dansat - det har jag nog :D
kramat någon - det tror jag att jag har
pussat någon - det har jag inte
ångrat dig -  jodå
varit på konsert - nej
varit på festival - nej
ätit en hamburgare - jo jag tror de
fiskat - haha nej
åkt tåg - näej
buss - tror inte de:d
haft hög mobilräkning - näpp
ätit sushi - inte de
sparkat någon - kan ha hänt
slagit någon - haha jo, senast idag så slog jag matti :D
pratat med en främling - joodå
druckit öl - jo
druckit cider - nej
spytt - neej
gungat - nee
lyssnat på bra musik - JA!
lyssnat på dålig musik - jo
velat bli känd - jo XD
fått bra betyg - neej :D
saknat skolan - verkligen inte
hittat pengar - nä, det tror jag inte
snott något - nej inte har jag väl de
krossat något - nej jag tror inte de:D
ramlat - nej :)
pussat en groda - nädå
tycker att det har varit en bra månad - jaaa!


mentjoho

godmorgon!
idag har jag vaknat vid fem, somnade om efter sex och orkade knappt stiga upp. men pappa hade inga nycklar så jag var tvungen att låsa efter honom när han drog. då piggnade jag till litegrann.
väntar på lite besked från mathilda, ska vi gå eller åka bil? :)
imon har jag tandläkare, kl 10:50? och det betyder att jag måste smita iväg från ica en liten stund. hoppas det går bra xD
jag sen har mamma beställt tid till frissan, på måndag. o gissa vilken tid.. kl 08:00 :oo va tråkigt, men det var typ den enda tiden innan jul och allt de där.
och så funderar jag på om jag ska fa till mormor eller inte. måste ta reda på ett par saker först..

nåja, nu ska jag kika runt här lite.
pusshejdå :)

snart

snart är det julafton om 8 dar ;oo det är ju snart. och snart är det nyår.
jag längtar, det är så kul. och snart fyller jag år! eller inte så snart, men ändå i april. det är inte länge kvar.
och väldigt snart är det jullov. om 4 dar, och efter jullovet blir det skola igen :( fyfan. jag är hellre kvar på ica än går till skolan. mycket roligare.

om en stund blir det ica igen :)
och den 23 får jag lön, och på fredag mest troligt får jag mitt barnbidrag. det är bra. behöver köpa julklappar, har bara köpt till oliver, och till dom andra blir det nog efter helgen. jag vet, jag är sent ute :(.

men nu ska jag fixa klart mig. hejdoo!

knäppheest

nu är det endast 4 dagar kvar av APUn, ska bli så skönt o sova.
men ska till mormor ihelg med moster. så det blir nog inte så mycket att sova.
nåja, idg har jag vart på ica, tänkte först inte fa, kände mig så sjuk.. men så gjorde jag det ändå, och nu mår jag mycket bättre.
och efter ica gick vi förbi elgiganten. sen åkte vi hem.

nu alldeles strax ska jag lämna datorn och sätta mig framför tvn.
den här kvällen får bli chill!


goodbye!



söndag!

ska ut med malin på ett tag, vet inte alls när. det får vi se!
jag ska väl fixa mig snart, känner mig lite sliten, vart hos brorsan och oliver höll på o skrika lite då och då på natten.
plus att totte försvann på natten där, så jag gick ut o leta efter honom.. långt borta var han inte.men pigg blev jag efter att ha varit ute i kylan.

nu ska jag kika runt, hejdoo!


rovaniemi

är i rovaniemi hos brorsan. ska snart basta! sen funderar jag på att om jag ska slå på någon film :)
och nästa helg ska jag med min moster o dom till mormor :)

och hemma funkar inte internet;s msn funkar man inte internet, helt sjukt!


och ännu en vecka kvar av ica :/ det har varit superkul.


asplöven förlorade med kiruna, men det var en massa som var sjuka/skadade så dom har vart tvunga o låna spelare.


men nu orkar jag inte skriva mer, hejdå!

booo

Högerhänta lever i genomsnitt nio år
längre än vänsterhänta.


tur att man är högerhänt!.. nejmen.

E.T

kom hem från ica för drygt en timme sen, och nu är det endast 6 dar kvar =( men skönt med jullov:) och snart är det ju julafton också, om 13 dar.
och nu sitter jag och snackar med malin i telefon, o seg som vanligt är hon.
brorsan, riikka och oliver har åkt hem idag, det var jätteroligt att dom kom o hälsade på. och dom hade med sig sina två tik hundar o totte blev ju förstås försälskad i den ena, den andra brydde sig inte om totte! han sov i mitt rum inatt, men sov gjorde han inte. höll på o gnälla hela tiden .usch va jag blev sur.
brorsan och riikka var även på ica o hälsade på :) och oliver är så himla söt!
vi ska nog till brorsan på lördag. hoppas det är bara jag o mamma som far, det skulle vara kul!

nu, hejdå!


soon

snart ska jag till ica, måste väcka pappa alldeles snart. hoppas dagen gåt fort idag. får sluta en halvtimme tidigare idag=)
idag kommer min bror o hans familj hit!

igår så var jag på ica, sen på kvällen var det luciakröning, och teresedjärvmäki blev haparandas lucia 2008. stort grattis!
man kan säga att hon blev glad :)

nu ska jag väcka pappa o dra till ica, hejdå!

tjoho

mathilda är sjuk så jag har vart ensam på ica idag, det gick jättebra. jobbade över också, bara en halvtimme men ändå.
ramarna som jag satt upp var lite krångliga, men jag ville bli klar. men klar blev jag inte =( får väl göra klart det imon.
mycket mer än att vart på ica har jag inte gjort, chillat här hemma.. som vanligt :)
och det är 2veckor kvar till jullov. längtar lite, men har som ändå lust o jobba kvar på ica. det är så kul faktiskt.
längtar inte alls till skolan längre. det är lite tråkigt med bara 9 dagar kvar på ica.

men nu ska jag kolla på tv
hejdå!

det som jag inte minns, är glömt nu.
jag bryr mig inte.


ica igen

om en stund ska jag iväg till ica igen, får se hur jag klarar mig. mathilda är sjuk idag =(
jag vill ha helg, för då ska jag kanske till brorsan! jag vill bort från happis. usch vad jag hatar mig själv.
på onsdag kommer min bror o hans family hit? roligt!

jag mår fan dåligt, har jätte ont i halsen, fryser också jätte mycket, ont i magen, osv. =( usch, det här är inte kul. men jag måste till ica.. vill inte stanna hemma.

kan jag bara inte glömma allt?.. eller rättare sagt minnas något.
fyfan! omg.

hejdå.

tidsfördriv

1. Hur gammal är du om fem år?

20

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?

moster, otto & timo

3. Hur lång är du?

1,63 cm. lite längre kanske 
4. Vilken är den senaste filmen du sett?

någon hos min moster

5. Vem ringde du senast?

malin

6. Vem ringde dig senast?

jadu, det minns jag inte

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?

typ 'hejsan:)' /kg

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?

skicka sms, tror jag.. eller det beror på

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?

Gifta

10. När såg du senast din mamma?

Idag :)

11. Vilken ögonfärg har du?

mörkbruna =(

12. När vaknade du i dag?

först vid 4, sen vid åtta :D
13. Vilken är din favoritjulsång?
 jag vet inte

4. Vilken är din favoritplats?

nå jag vet inte

15. Vilken plats föredrar du minst?
vet inte det heller

16. Var tror du att du befinner dig om tio år?

det får vi se

17. Vad skrämde dig om natten som barn?

spöken :)

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
jag, hur jävla dum jag är

19. Hur stor är din säng?

vet inte

20. Har du stationär eller bärbar dator?

Stationär
21. Sover du med eller utan kläder på dig?

har alltid på mig något
22. Hur många kuddar har du i sängen?

typ 1

23. Hur många landskap har du bott i?

Ett 

24. Vilka städer har du bott i?

Haparanda, pajala.osv
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?

skor
26. Är du social?

ibland, ibland inte

27. Vilken är din favoritglass?

double

28. Vilken är din favoritefterrätt?

åååh, pizza
29. Tycker du om kinamat?

älskar det

30. Tycker du om kaffe?

jo!

31. Vad dricker du till frukost?

mjölk

32. Sover du på någon särskild sida?

njaa
33. Kan du spela poker?

jo!

34. Tycker du om att mysa/kela?

nåja

35. Är du en beroendemänniska?

jo

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?

känner inte

37. Vill du ha barn?

jo

38. Kan du några andra språk än svenska?

eng och finska

39. Har du någonsin åkt ambulans?
jo.
40. Föredrar du havet eller en bassäng?

havet, bassäng är ju äcklig

41. Vad spenderar du helst pengar på?

men jag vet inte

42. Äger du dyrbara smycken?

jo

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?

dh

44. Kan du rulla med tungan?

på nå sätt

45. Vem är den roligaste människan du känner?

haha, det finns många

46. Sover du med gosedjur?

neej

47. Vad har du för ringsignal?

olika

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?

jaa

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?

typ en stol

50. Flirtar du mycket?

heej

51. Kan du byta olja på bilen?

har inte provat det! :D

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?

neejdå

53. Vilken var den senaste boken du läste?

minns inte

54. Läser du dagstidningen?

jooo

55. Prenumerera du på någon veckotidning?

neep

56. Dansar du i bilen?

om jag dansar i bilen? nej

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?

det minns jag inte

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?

haha minns inte

59. När var du i kyrkan senast?

ett tag sen

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?

ewa o kent

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?

jag tror inte att jag har gjort de

62. Vem var det som senast gjorde något extra speciellt för dig?

bara en :)


pinsamt

har inte vart så aktiv här under helgen, har varit bortrest :) har vart hos min moster

på fredag var jag på ica, det var faktiskt skitkul!  jättemycket folk, men det var ju ett års jubleum.  vi fick sluta lite tidigare, ganska skönt, men man började längta lite till måndag då det är APU igen. nåja, jag gick hem med mathilda, vi snackade och väntade på att timo sku komma o hämta mig . när han äntligen kom så åkte vi iväg..
på lördagen kom otto dit, sötunge! på kvällen drog vi till min kusin som på fredagen hade fyllt år.. 27(?)
och nu idag har jag inte gjort så mycket, suttit hos min moster, blivit retad av båda Otto och min kusin, inte kul :( =)
nångång vid 17 kom mamma och pappa o hämtade mig. och nu sitter jag här hemma och väntar på att malin ska ringa, ska väl träffa henne ikväll.

lyckad helg, en massa konstiga saker har hänt.. kan man säga=o

ja och nu ska jag dra
hejdå!


en riktigt guldklimp!

kom hem från ica för en liten stund sen, har inte gjort något speciellt. bara det vanliga :) packat upp varor.
fick lite besök där idag, först så kommer min mamma, moster & mosters man.. senare så kom erica o hennes boy, och ännu senare kommer nora, tomppe & erica :) även mamma var o hälsade på igen, då hade hon med sig pappa!
och just nu tjatar mamma och pappa att jag ska komma o äta men är inte alls hungrig, så ska skippa o äta..

imon är det fredag, och då ska jag till moster. måste stressa hem från ica imon. ska va där hela långa helgen :)
mamma och pappa ska till stugan, lite skönt o slippa dom!


men nu ska jag kolla tv, pusshej:)

du är så fin, du är bara så cool!

guldkotte!

idag har det vart en ganska rolig dag, som började med ica, det var fan roligt, sen efter ica så drog jag, mathilda och tuomas till skeppet och det var fan kul. jag och mathilda spelade Yatzy med anton, och jag tror jag vann :) haha. det gick fan bra =) efter spelet drog vi till kuben, Asplöven vs. Piteå och det var en bra match, Asplöven vann med 3-1. jajaja! fan va härligt. och nästa match, den 7jan? kan det vara sant :o läste det i malin blogg..

men nu ska jag gå o lägga mig :)
pussgodnatt!

du är så fin!!



heey, you shut up!

Idag mår jag: bra
Idag är vädret: haha, jag vet inte:)
Idag är mitt hår: blött
Idag har jag på mig: pyjamas
Idag bär jag följande smycken: stenhalsbandet
Idag vill jag ha: ny år
Idag förvånas jag mest av: jaadu
Idag längtar jag: fredag, och 19dec
Idag består dagen av: DH
Idag är jag beroende av: att skratta
Idag är det ett minus att:
Idag är det ett plus att:
Idag lyssnar jag helst på: ingenting :)

Idag har jag en stark känsla av:

Idag surfar jag oftast på: bloggar

Idag är mina naglar: fula och slitna som vanligt

Idag ser jag detta på tv: dh :)
Idag har jag ätit: godis och mat
Idag irriterar jag mig på: hemligt
Idag borde jag:
Idag önskar jag: en hel massa!


dundoffler!

ja som vanligt har jag vart på ica, från 9-17.. långa dar men jag överlever, eller vi får ju se. 2 veckor och 3 dar kvar!
längtar supermycket till jullovet, julafton och speciellt till nyår :) så kul med raketer, men får se om happis skjuter några, men torne ska de tror jag så det blir väl typ en timme tidigare=p

har inte gjort så mycket efter ica, vart hemma o chillat och har inte nå planer för ikväll heller, förutom DH som självklart ska ses, sen blir det väl o sova så att man orkar till ica

och det var meningen att brorsan och hans family sku komma imon, men ändrade planer.
brorsan har typ opererats idag, så det kan väl kanske bero på det. 
men vi ska väl åka upp till dom den 13dec, så kul!


imon är det hockey; Asplöven-Piteå.. spännande:) jag tror inte Asplöven har vunnit alls över piteå under den här säsongen=oo hoppas det blir första vinsten mot dom imon!
får se hur många som ska spela, läste att det var många skadade=o inte bra!

nåmen, nu ska jag hitta på något annat
pusstja 

RSS 2.0